Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di munte 2009

  • 40,00 €
Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ
-+

Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 30 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30oC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Alliers, Light Tosting- Medium Toasting), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 16 μήνες.

Χαρακτηριστικά του κρασιού

Παραγωγός

Κατώγι Αβέρωφ

Ποσότητα

750ml

Vol

13%

Χρονιά

2009

Δείτε επίσης

  • Παραγωγός: Αιβαλής
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 15%
  • Χρονιά: 2017

Le Sang de la Pierre

  • 27,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Χατζημιχάλης
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 1999

Κτήμα Χατζημιχάλη Καπνίας 1999

  • 80,00 €
  • Παραγωγός: Σεμέλη
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2004

Helios Grand Reserve 2004

  • 20,45 €
  • Παραγωγός: J.P. CHENET
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2011

J,P CHENET CABERNET-SYRAH

  • 14,00 €