Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di munte 2009

  • 40,00 €
Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ
-+

Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 30 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30oC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Alliers, Light Tosting- Medium Toasting), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 16 μήνες.

Χαρακτηριστικά του κρασιού

Παραγωγός

Κατώγι Αβέρωφ

Ποσότητα

750ml

Vol

13%

Χρονιά

2009

Δείτε επίσης

  • Παραγωγός: Κτήμα Πόρτο Καρράς
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2001

Chateau Porto Carras 2001

  • 60,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Χατζημιχάλης
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2008

ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΧΩΡΑ ΕΡΥΘΡΟ

  • 8,00 €
  • 5,00 €
  • Παραγωγός: Μπουτάρη
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 12%
  • Χρονιά: 1995

Κάβα Μπουτάρη Ερυθρό 1995 750 ML

  • 90,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Κατσαρού
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2003

Κτήμα Κατσαρού Τοπικός Οίνος Κρανιάς 2003

  • 40,00 €