Αγιωρείτικο Άβατον Gold Selection 2005

  • 80,00 €
Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ
in stock
-+
Κωδικός: 155

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Άγιο Όρος

ΤΥΠΟΣ: Ερυθρός ξηρός οίνος

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Cabernet Sauvignon (80%) & Λημνιό (20%) βιολογικής καλλιέργειας

Περιγραφή

Πολύ βαθύ ερυθρό χρώμα. Γενναιόδωρα αρώματα στη μύτη από μικρά μαύρα φρούτα, πικάντικα μπαχαρικά και βανίλια. Το στόμα ξηρό με ιδιαίτερα πλούσιο σώμα και άρτια ενσωματωμένες τανίνες.  Πολύπλοκα αρώματα βαρελιού, καφέ και σοκολάτας συνοδεύουν το έντονο φρούτο και τις πικάντικες νότες. Η επίγευση είναι πολύπλοκη, γεμάτη με μακρά διάρκεια.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι από τα αμπελοτόπια που προορίζονται για τη συγκεκριμένη ετικέτα και γίνεται αυστηρή επιλογή στο οινοποιείο 
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 2 ημέρες σε θερμοκρασία 8-10° C
Αλκοολική ζύμωση για 15-20 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 25°C
Παραδοσιακή οινοποίηση σε ανοικτές ξύλινες δεξαμενές. Αυτή η αγιορείτικη τεχνική προσφέρει επαρκή οξυγόνωση στο μούστο και επιτρέπει την ανάδειξη πλούσιων αρωμάτων και στρογγυλής γεύσης που θα ενισχυθούν περαιτέρω με την ωρίμαση στο βαρέλι
Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια με δυνατό κάψιμο
Το τελικό blend γίνεται τουλάχιστον 5 μήνες μετά τον τρύγο, ενώ η τελευταία μετάγγιση γίνεται 6 μήνες αργότερα
 

Ωρίμαση: 16 μήνες σε βαρέλια 300 λίτρων

Επιπλέον παλαίωση στη φιάλη για τουλάχιστον 12 μήνες πριν τη διάθεση στην αγορά 

Χαρακτηριστικά του κρασιού

Παραγωγός

Τσάνταλη

Ποσότητα

750ml

Vol

14%

Χρονιά

2012

Δείτε επίσης

  • Παραγωγός: Σεμέλη
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2015

Ορεινός ήλιος ερυθρός 2015

  • 9,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2013

Καλή ρίζα Κυρ Γιάννη

  • 17,00 €
  • Παραγωγός: Κτήμα Χατζημιχάλης
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 14%
  • Χρονιά: 2007

Αλαργινό Merlot 2007

  • 38,00 €
  • Παραγωγός: Vaeni Naoussa
  • Ποσότητα: 750ml
  • Vol: 13%
  • Χρονιά: 2007

ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2007

  • 14,00 €